Národné jedlá
Jedálny lístok Rusov žijúcich v mestách sa podstatne líši od toho, čo jedia napríklad ľudia na Sibíri. Mestský uponáhľaný život podporuje stravu v podobe rýchleho občerstvenia, preto tradičnú ruskú kuchyňu objavíte skôr na vidieku.
Ruským národným jedlom je boršč- kapustová polievka s bravčovým a teľacím mäsom a koreňovou zeleninou. Odporúčame ochutnať sibírsku špecialitu pelmeni, čo sú halušky zaliate mletým mäsom a korením, varené v polievke. Pre ruskú podobne ako pre našu kuchyňu sú typické jednoduché múčne jedlá ako pirohy či lokše s rôznymi plnkami. Obľúbené sú olady - palacinky, ktoré sa jedia s kaviárom.
Národným nápojom je jednoznačne vodka. Pije sa čistá, na jeden raz a nezapíja sa. Kvalitná ruská vodka je jedným z najvyvážanejších produktov Ruska a je veľmi populárna po celom svete. Obľúbeným nápojom je aj pivo a čaj, ktorý sa pripravuje a servíruje v samovare.
Zdroje: https://varecha.pravda.sk/recepty/narodne-kuchyne/ruska-kuchyna/